2020-08-12 08:48:01• hírek • Bede Emőke

Szilágy megyében is kötelezővé tették a maszkviselést a forgalmas helyeken

Fotó: freepik.com
Fotó: freepik.com

A Szilágy Megyei Vészhelyzeti Bizottság keddi ülésén úgy határozott, hogy a koronavírus-járványra való tekintettel augusztus 12-től a veszélyhelyzet végéig kötelezővé teszik a maszkviselést a forgalmas tereken.

A határozat értelmében minden 5 évnél idősebb személynek kötelező maszkot viselnie az olyan szabadtéri, forgalmas helyeken, mint a piacok, vásárok, buszmegállók, vonatállomások és peronok, a kulturális és vallási események, stb. A különféle rendezvények szervezőinek és a résztvevőknek a járványügyi óvintézkedéseket tiszteletben kell tartaniuk, ellenkező esetben komoly bírságot kockáztatnak – tájékoztat a szomszédos megye prefektusi hivatala. Döntésükkel nincsenek egyedül, hiszen mostanra az ország szinte összes megyéjében hasonlóképp jártak el a hatóságok.


Szatmár megyében augusztus 1-ével lépett érvénybe a vészhelyzeti bizottság kötelező maszkviselésre vonatkozó rendelete, melynek értelmében minden ötödik életévét betöltött személynek kötelező a szájmaszk helyes, tehát orrot és szájat takaró használata. Viselni kell a védőeszközt például a piacokon, a vásárokban, a várakozásra kialakított helyeken, buszmegállókban, vasútállomásokon, peronokon, a kulturális programokon, a vallási eseményeken és természetesen a zarándokhelyeken is. Ezen felül a bizottság azt is pontosan meghatározta, hogy 24 és hajnali 6 óra között tilos az ételek, valamint az alkoholos vagy alkoholmentes italok teraszokon való forgalmazása. Érdemes tudni továbbá, hogy a zárt körű eseményeket a továbbiakban is a hatályos rendeleteket tiszteletben tartva lehet megrendezni, azaz beltérben legfeljebb 20, kültéren pedig maximum 50 résztvevővel. Időkorláttal azonban az ilyen esetekben nem kell számolni. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: